DNRT

De Stichting DNRT is er om het racen op amateurniveau mogelijk te maken. Doelstelling is dat de deelnemers aan de “ZAC” (ZomerAvondCompetitie)Races het heel erg naar hun zin hebben en dat de kosten zo laag blijven als maar enigszins mogelijk is.

De Stichting is van origine een raceteam die op nationaal en internationaal terrein zijn sporen heeft verdiend. 19 jaar geleden werd de koers van organisator ingeslagen. Vooral om met een nieuw systeem autosport betaalbaar te maken.

Inmiddels zijn er 22 klassen, ruim 800 actieve licentiehouders en worden ca 25 evenementen per jaar georganiseerd.

De races sluiten vrijwel naadloos aan op de Wintercursus van de RensportSchoolZandvoort (rsz.nl) die ooit werd opgericht door Rob Slotemaker en Henk van Zalinge, werd doorgezet door Huub Vermeulen en Dick van Iperen en waar inmiddels Frank Kerseboom de scepter zwaait. De cursus leidt op tot de racelicentie en tot een enorme wagenbeheersing en inzicht in de sport. De cursus op zich is al een feest om te doen. Daarna zijn de DNRT races aan de beurt om nog meer te genieten van de autosport. Juist voor de groep die na de cursus meer wilden is de ZAC, (ZomerAvondCompetitie) opgezet.

De wedstrijden zijn zeer toegankelijk, redelijk onbelangrijk en er is geen betalend publiek. Het is wel machtig leuk om te doen. De wedstrijden worden doorgaans op 1 dag afgewerkt. De sprintraces worden vooraf gegaan door een vrije training en een qualificatie training, waarna 2 wedstrijden volgen van 10-12 ronden. Het heet ZomerAvond maar begint vroeg in de ochtend. Vooral voor de ondernemers en anderen die weinig tijd hebben.

De rijcultuur is altijd vriendelijk. Schades komen weinig voor en de kamaraadschap is groot. “Wij kunnen goed met elkaar door de bocht”. Het is prettig om bij deze wedstrijden op het CircuitParkZandvoort te zijn. Maar er zijn ook wedstrijd dagen in Assen en in Zolder (B).