KNAF: “EXPLOSIEVE GROEI BMW RACING CUP”

“Je kunt inderdaad wel spreken van een explosieve groei,” beaamt mede-organisator Dennis Bus. “Dat is mede te danken aan de manier waarop de Cup is georganiseerd. Allereerst praten we over een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, mede omdat Dayvtec de auto’s volledig raceklaar aflevert voor een zeer competitieve prijs.

Verder is er keuze uit drie vaste preparateurs: naast Dayvtec zijn dat MDM Motorsport en Hans Weijs Motorsport. Dit alles zorgt voor duidelijkheid, kostenbeheersing en transparantie en dat wordt door de deelnemers erg op prijs gesteld.” Overigens is er ook in praktische zin aan hen gedacht. Een BMW Racing Cuprace is in principe een ééndaags, doordeweeks gehouden evenement, met zowel een kwalificatie als twee races van 50 minuten. Een volwaardig raceprogramma in een compact format van één middag/avond zien de deelnemers als groot pluspunt ten opzichte van veel andere raceklassen”.  Daarnaast staat de BMW Racing Cup voor saamhorigheid. Dat staat voorop, zodat er een hechte club ontstaat die voor iedereen toegankelijk is. Dat stimuleren we ook met onze hospitality, een prettige ontmoetingsplek waar je in alle rust kunt bijpraten of zaken kunt doen.”

Doorgroeien

Ondanks de enorme groei die al is gerealiseerd blijft de organisatie van de BMW Racing Cup ambitieus. “Er zijn 38 auto’s verkocht en er zijn nog 7 auto’s beschikbaar voor aanvang van het seizoen 2021. Kun je je voorstellen wat een geweldig gezicht dat zal zijn? En wat voor een spannende strijd dat gaat opleveren? Dat is goed behapbaar, zeker nu we de BMW Racing Cup zijn gaan organiseren in samenwerking met de DNRT. 

En, stelt Dennis, “zo is alles in het werk gesteld om van de BMW Racing Cup een succes te maken. Dat moet ook, want in 2021 staan er 7 wedstrijden op het programma met, zoals ik al zei, elke keer twee races. Dat zijn dus in totaal 14 races. Daarnaast zijn er speciale trainingsdagen vanuit de Cup, waarbij de auto’s nog meer naar de hand van de deelnemers kunnen worden gezet.”

BMW M240i

Alle auto’s worden voorzien van een gelaste rolkooi van VA Motorsport Engineering volgens de FIA-richtlijnen en gecertificeerd door de KNAF. Het plaatwerk vervangt Dayvtec door lichtgewicht polyester elementen. De BMW cupauto’s, met paddleshift, leveren 410 pk/600 Nm. Om het vermogen goed op het asfalt te krijgen wordt er een AST Suspension 5100 schokdemper/veerset met verstelbare bump & rebound gemonteerd, terwijl de voorste remklauwen zijn vergroot. Ter verbetering van de downforce is elke cupauto uitgerust met een splitter en achtervleugel. Binnenin vinden we een AIM MXS 5-inch dashboard met datalogging capaciteit.  Dat de auto uiterst competitief is blijkt uit de rondetijden die er in het afgelopen jaar al zijn neergezet op Assen en Zandvoort. Op Assen wist de BMW M240i al 1:46 te rijden en op Zandvoort zelfs 1:45!