Giedo van der Garde in Racing Team Nederland

Giedo van der Garde wordt één van de drie coureurs van Racing Team Nederland in het FIA World Endurance Championship.

Giedo (32) racete in de Formule 1 alvorens hij in 2016 kampioen werd in de European Le Mans Series en debuteerde in de 24 uur van Le Mans.
Met Racing Team Nederland keert de Nederlander terug in de sportwagenracerij, nu in het wereldkampioenschap.

Frits van Eerd, initiatiefnemer en één van de coureurs van Racing Team Nederland: “Ik ben enorm blij dat Giedo voor ons gaat rijden. Hij is snel, ervaren en erg gemotiveerd.
“Ons debuut in het wereldkampioenschap is een fantastische uitdaging, en ik vind het geweldig dat wij die nu aangaan met een rijder van dit kaliber.”

Giedo van der Garde: “Ik ben heel blij dat Racing Team Nederland en Frits mij deze mooie kans geven. De ambities van het team spreken mij enorm aan en ik wil er graag deel van uitmaken.
“Het wereldkampioenschap is super competitief en de 24 uur van Le Mans is één van de mooiste races ter wereld. Ik vind het heel bijzonder om daar weer aan de start te staan.
“Het doel is dat wij als team elkaar steeds beter weten te maken, zodat je uiteindelijk om het podium kunt rijden. Ik heb er ontzettend veel zin in!
“In mijn debuutjaar in de langeafstandsracerij werd ik kampioen, maar in de 24 uur van Le Mans vielen we ’s ochtends uit.
“Mijn liefde voor endurance racing, samen met de historie en romantiek van Le Mans, zorgen ervoor dat ik niet kan wachten om te beginnen met racen voor Racing Team Nederland.”

Racing Team Nederland heeft een Dallara P217 ingeschreven in de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship 2018/19.
Het WK telt 8 races op 6 circuits in 6 landen in Europa, Azië en Amerika.

Racing Team Nederland zal binnenkort de deelname aan het FIA World Endurance Championship in detail presenteren tijdens de officiële perspresentatie van de auto en alle rijders.