Kilometers maken op Paul Ricard

Racing Team Nederland kijkt tevreden terug op de resultaten van de officiële proloog van het 2018/19 FIA World Endurance Championship.

Tijdens deze tweedaagse testsessie op het zonovergoten Circuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk kwamen gisteren en afgelopen vrijdag alle 36 teams in actie die zijn ingeschreven voor het komende wereldkampioenschap.

Racing Team Nederland reed met de Dallara P217 in totaal 325 ronden (ruim 1.800 km), veruit het meeste van alle teams in de LMP2-klasse.
In die LMP2-klasse realiseerde het enige Nederlandse team in het FIA World Endurance Championship op beide dagen de vierde tijd.

De drie coureurs van Racing Team Nederland, Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Jan Lammers, werkten op Paul Ricard een intensief testprogramma af in samenwerking met Michelin, de nieuwe bandenleverancier van het team.
Op beide dagen werd vooruitgang geboekt; Frits en Jan reden op vrijdagmiddag hun snelste tijden tijdens hun laatste long runs, terwijl Giedo op zaterdagochtend de snelste vrijdagtijd van het team verder verbeterde.

In de loop van zaterdagochtend wakkerde de wind flink aan, waarop het team de zaterdagmiddag gebruikte om data te verzamelen met de zogeheten Le Mans kit; een aerodynamische variant van de Dallara speciaal ontwikkeld voor de 24 uur van Le Mans.

Frits van Eerd: “Net als tijdens onze vorige tests in Spanje, hebben we hier wederom heel veel gereden, veel geleerd en constant vooruitgang geboekt. Het team heeft een perfecte job gedaan; 325 ronden zonder enig probleem. Ik vind dat echt geweldig en blijf me erover verbazen. Bovendien hebben we qua afstelling en banden echt weer stappen gezet. Al met al een goede en zeer productieve test. We zijn klaar voor de eerste WK-race en hoewel het ongetwijfeld het enorme uitdaging gaat zijn, kijk ik er met veel plezier naar uit!”

Giedo van der Garde: “Dit waren twee goede dagen waarop we veel waardevolle data hebben verzameld, veel banden hebben getest en prima rondetijden hebben gerealiseerd, ook Frits en Jan. Hoewel we in betrekkelijk korte tijd een druk testprogramma af moesten werken en de absolute rondetijd geen prioriteit was, reden we uiteindelijk ondanks het vele verkeer op de baan vrij makkelijk onze snelste tijden. Ook van vrijdag op zaterdag hebben we nog wat aanpassingen gedaan en ook die pakten goed uit. Natuurlijk kunnen we nog meer verbeteren, maar dit is een goed begin.”

Jan Lammers: “Fantastisch om te zien hoe het team de auto perfect prepareert en foutloos runt. Daarnaast is en blijft het voor mij gewoon heerlijk om nog steeds bij te leren en vooruitgang te boeken. Ik geniet enorm van deze auto. Ook de Le Mans kit voelde goed aan. Het zit in LMP2 erg dicht bij elkaar dus je staat hier ook zomaar vijfde of zesde, maar we zitten er goed tussen.”

Mark Koense, teammanager: “We hebben zonder problemen ruim 1.800 kilometer afgelegd, gingen stap voor stap steeds sneller, hebben gedaan wat Michelin van ons verlangde en uiteindelijk ook de Le Mans aero kit kunnen uitproberen. Die kit is kort gezegd een aerodynamische variant speciaal voor de lange rechte stukken op Le Mans, waar je circa 70% vol gas rijdt. Het is goed dat we met die variant hier alvast data hebben kunnen verzamelen. Ondertussen hebben we ook allerlei praktische issues geoptimaliseerd, zoals de stoelen van de rijders, en pitstops geoefend. Kortom, we hebben deze twee dagen maximaal benut. Alle rondetijden moet je tijdens dit soort tests altijd nauwkeurig relativeren, maar zeker is dat we hier in de top vier konden meerijden en ook en vooral onze long runs zagen er goed uit. Dat betekent een concrete vooruitgang ten opzichte van vorig jaar.”

De zogeheten proloog was de laatste gezamenlijke test voor de openingsrace van het FIA World Endurance Championship; de 6 Hours of Spa-Francorchamps die op 5 mei wordt verreden.