“Mooiste resultaat van het jaar”

Racing Team Nederland heeft tijdens de ‘Red Bull Ring 4 Hours’ haar beste resultaat van 2017 behaald.

Frits van Eerd en Jan Lammers eindigden op het circuit in de Oostenrijkse deelstaat Steiermark op een zevende plaats. Daarmee scoorden zij zes punten voor de European Le Mans Series.

Frits van Eerd blikt tevreden terug: “Het is een geweldig mooi circuit om op te rijden. Drie weken geleden was de F1 hier nog en nu rijden wij er met onze auto. We hebben alles gegeven wat we in huis hebben en ik kijk er heel tevreden op terug”. Net als op Monza en Le Mans nam Van Eerd de start voor zijn rekening waarna hij al snel in zijn ritme kwam: “De auto voelt gewoon heel goed en het team begint ook steeds beter op elkaar ingespeeld te raken. Zoveel rust. Daar profiteer je van als je in de auto zit”.

Op zaterdag had Jan Lammers de Dallara-Gibson P217 op de 12e plek gekwalificeerd. Eigenlijk had het de tiende plaats kunnen zijn maar Lammers’ snelste ronde werd geschrapt omdat hij de ’track limits’ volgens de wedstrijdleiding te ver had overschreden: “Dat die tijd ons werd afgepakt is jammer maar dat ik slechts een tiende achter een rijder met de gouden status zat, daarover ben ik heel happy. We hebben qua snelheid vorderingen gemaakt”. De race van Lammers verliep “een beetje rommelig” maar toch was hij dik tevreden: “Ik heb vooral genoten van Frits en de stappen die hij maakt. Hij rijdt niet alleen snelle tijden maar stapt uit en zegt vervolgens tegen mij ‘potverdorie, ik had hier nog harder gekund’. Dat is geweldig”.

Na drie races heeft Racing Team Nederland 8,5 punten en staat daarmee tiende in het kampioenschap.

Bron: Racing Team Nederland