Racing Team Nederland kijkt terug op succesvolle test in Amerika

Racing Team Nederland blikt terug op een succesvolle vijfdaagse test op het circuit van Sebring. De renstal testte vorige week met coureurs Jan Lammers, Rubens Barrichello en Frits van Eerd vijf dagen lang met de Dallara P217 op het circuit in Florida.

 team-nederland-dallara-dunlop-test-2016-sebring

Racing Team Nederland zal zich komend jaar gaan inschrijven voor de European Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen maakte de renstal vorige week de nodige testkilometers tijdens een door bandenleverancier Dunlop georganiseerde testweek. Tijdens de test kon elfvoudig Grand Prix-winnaar Rubens Barrichello tevens voor het eerst kennismaken met de nieuwe LMP2-bolide, nadat Lammers en Van Eerd eerder al in Frankrijk twee testsessies af hadden gewerkt.

“VEEL BELANGRIJKE KILOMETERS GEMAAKT”

“Het was een uitstekende test,” blikt Barrichello terug op de eerste kennismaking. “We hebben samen veel belangrijke kilometers gemaakt. Natuurlijk zijn er altijd dingen die verbeterd zullen worden, maar ik vind de auto geweldig en alles verliep vlekkeloos.”

Vanaf donderdag werd Barrichello afgelost door Frits van Eerd, tevens de initiatiefnemer van Racing Team Nederland. Van Eerd nam met Lammers de laatste twee testdagen voor zijn rekening. “Dit was de eerste keer dat ik met de Dallara op een droge baan reed. Ik heb veel kunnen rijden, veel geleerd en veel progressie geboekt, dus deze test was een belangrijke ervaring.”

Ook Lammers toonde zich tevreden: “We hebben elke dag de hele dag kunnen rijden en veel van elkaar geleerd. Het is prettig dat Frits, Rubens en ik nu reeds alle drie getest hebben met de auto.”

“WETEN NU PRECIES WAT ONS TE DOEN STAAT”

“Het was een waardevolle week,” vat Mark Koense de testweek namens Racing Team Nederland samen. “Dunlop wilde op Sebring hun 2017-banden uitproberen en zij waren blij met onze feedback en dat wij zoveel gereden hebben. We weten nu precies wat ons de doen staat de komende maanden en dat is wat je wilt in dit stadium. Binnenkort wordt bepaald waar en wanneer verder getest wordt.”

Bron: RTL GP
Foto: © Dunlop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *