Racing Team Nederland in wereldkampioenschap

Racing Team Nederland neemt de komende twee jaar deel aan het FIA World Endurance Championship.

Daarmee verschijnt voor het eerst een Nederlands team aan de start van het in 2012 geïntroduceerde wereldkampioenschap voor sportwagens.

Racing Team Nederland debuteerde dit jaar met een Dallara P217 in de LMP2-klasse van de 24 uur van Le Mans en de European Le Mans Series. Het team schrijft zich vandaag met die auto in voor het FIA World Endurance Championship 2018/19.

Het komende wereldkampioenschap is reeds bestempeld als “Super Season” en telt 8 races op 6 circuits in 6 landen in Europa, Azië en Amerika. De openingsrace is de 6 Hours of Spa-Francorchamps op 5 mei 2018 in België, gevolgd door de fameuze 24 uur van Le Mans op 16/17 juni. Daarna volgen de 6 Hours-races van Silverstone (19 augustus, Engeland), Fuji (21 oktober, Japan) en Shanghai (18 november, China). Op 16 maart 2019 wordt de Sebring 1500 Miles in Amerika verreden, op 4 mei gevolgd door wederom de 6 Hours of Spa-Francorchamps. Het zogeheten Super Season wordt afgesloten met de 24 uur van Le Mans 2019 (15-16 juni).

Het FIA World Endurance Championship is samen met het FIA Formula One World Championship het enige officiële, door de Fédération Internationale de l’Automobile georganiseerde wereldkampioenschap in de circuitracerij. Met in 2018/19 deelname van onder andere BMW, Ferrari, Toyota, Ford, Porsche en Aston Martin wordt een startveld van ruim 30 auto’s verwacht. Begin februari 2018 worden alle deelnemers aan het WK bekendgemaakt.

Frits van Eerd, initiatiefnemer en één van de coureurs van Racing Team Nederland: “Ik ben er enorm trots op dat we na ons debuutjaar deze grote, ambitieuze stap zullen maken. Met onze deelname aan het wereldkampioenschap is Nederland vertegenwoordigd op het hoogste niveau van de sportwagenracerij.”

Racing Team Nederland zal zich de komende weken oriënteren wat betreft de keuze van de coureurs die samen met Frits de Dallara P217 gaan besturen. Daarna zal het de deelname aan het FIA World Endurance Championship 2018/19 in detail presenteren tijdens de officiële perspresentatie.