Tiende in eerste kwalificatiesessie

Racing Team Nederland heeft woensdag in Le Mans de voorlopig 10e startpositie in de LMP2-klasse voor zich opgeëist.

De woensdag in Le Mans begon om 16:00 uur met een vier uur durende vrije training. Racing Team Nederland gebruikte die sessie om verder te werken aan de tot dan toe nog niet optimale afstelling van de Dallara P217.
Van 22:00 uur tot middernacht volgde de eerste kwalificatiesessie waarin Giedo van der Garde een rondetijd realiseerde die uiteindelijk goed bleek voor de voorlopig 10e positie in het LMP2-klassement.
Vandaag (donderdag) volgen nog twee kwalificatiesessies waarna de definitieve startopstelling van de 86e 24 uur van Le Mans bekend zal zijn.

Giedo van der Garde: “We hebben zowel in de vrije training als de kwalificatie weer stapjes gezet wat betreft de afstelling. De auto is nog niet perfect, maar het gaat steeds beter. Een zo goed mogelijke auto voor de race neerzetten was vandaag onze prioriteit, niet onze absolute snelheid qua rondetijd. We hadden trouwens nog wel sneller gekund en rond de 7e plaats kunnen staan, maar in mijn twee snelle ronden op nieuwe banden kreeg ik te maken met verkeer en een gele vlag.
Belangrijkste voor nu is dat onze zogeheten “race pace” steeds beter wordt en Frits [van Eerd] en Jan [Lammers] het ook prima deden. Al met al een goed begin.”

Frits van Eerd: “Ik heb vandaag meteen aardig veel kunnen rijden en dat ging goed; vergeleken met vorig jaar ben ik al een klap sneller en dat kostte me bovendien weinig moeite. Dan merk je echt dat je hier voor de tweede keer bent. Met onze startpositie ben ik eerlijk gezegd niet zo bezig, want het gaat om de race, maar het is natuurlijk mooi dat we vanavond zonder veel problemen de top 10 in reden.”

Jan Lammers: “De auto wordt steeds iets beter. Op mijn runs was het nogal rommelig op de baan qua verkeer en gele vlaggen, maar dat zal in de race niet anders zijn. Al met al een productieve eerste dag.”

Vandaag worden van 19:00 tot 21:00 uur en van 22:00 tot 00:00 uur de tweede en derde kwalificatiesessie verreden.