Henry Zumbrink scoort ondanks tegenslag waardevolle kampioenschapspunten op Spa Francorchamps

Amerongen – Afgelopen weekend werd alweer de zevende ronde van de Supercar Challenge verreden op het Circuit van Spa Francorchamps. Het prachtige circuit in de Belgische Ardennen gaat niet altijd goed samen met Henry Zumbrink, in het verleden heeft hij vaker tegenslag gehad. Bovendien had Zumbrink na zijn podiums in voorgaande races als handicap veel strafseconden in Spa, die hij moest inlossen tijdens de pitstop. Toch scoorde hij hele waardevolle punten voor de stand in het kampioenschap. Tijdens de finale op Assen over twee weken biedt dit weer mogelijkheden voor het podium.

Henry Zumbrink racexpress 680  A81F0080A

Vrije trainingen en kwalificatie
De vrije trainingen op vrijdag gingen boven verwachting goed, de rijder wist met zijn Volvo het tempo goed bij te houden. De Viper en Corvette zijn altijd heel snel op Spa Francorchamps. Met zijn snelle bochten en lange rechte stukken, hadden beide wagens duidelijk meer grip en vermogen. Met de nodige aanpassingen wist Zumbrink zijn kwalificatie echter toch goed af te sluiten met een vierde en vijfde startpositie voor beide races, wat beter ging dan verwacht.

Zumbrink over zijn trainingen en kwalificaties: “Hoewel het één van de mooiste circuits in Europa is, gaan Spa Francorchamps en Henry Zumbrink nooit zo goed samen. Op de één of andere manier heb ik hier altijd pech en gebeurt er wel iets vreemds. Mijn opponenten in de Viper en de Corvette waren dit weekend duidelijk sneller, maar met de gereden kwalificatie tijden wist ik toch een goed resultaat neer te zetten.”

Race één:
De eerste race mocht de rijder uit Amerongen vanaf de vierde plaats van start gaan. Tijdens een mooie race, bemachtigde hij de derde plek, tot het noodlot vlak voor de finish toesloeg: de racebolide viel uit door een vastgelopen wiel. Vooral op het snelle circuit van Spa Francorchamps, een uitputtingsslag voor de wagens, kan een technisch issue snel voorkomen. Het wiel was helaas iets losgelopen, maar aangezien deze goed geborgd zit, liep deze er niet helemaal af. Safety first. Helaas geen podiumplek, maar aangezien een aantal rijders waren uitgevallen die ook pech hadden, wist Henry zich toch als derde reguliere Super Car Challenge-deelnemer te classificeren en hiermee alsnog waardevolle punten te scoren voor het kampioenschap.

Henry Zumbrink Eau Rouge A81F0532AAS

Race twee:
Tijdens de tweede race van het weekend kon Zumbrink als vijfde van start gaan. Tijdens een leuke en spannende wedstrijd behield hij zijn vijfde positie. Na de pitstop viel hij even naar de zevende positie terug door de verplichte strafseconden, maar pakte zijn vijfde plek weer terug. Met een derde en vijfde positie wist hij de ‘schade’ te beperken en een mooi uitgangspunt te creëren voor de Finale in Assen over twee weken: hier zal hij een stuk minder strafseconden krijgen, dus dit is erg gunstig voor de snelle rijder!

Zumbrink over zijn raceweekend: “Ik ging naar Spa Francorchamps met weinig verwachtingen. Hoewel het een geweldig mooi circuit is, brengt het mij op de één of andere manier altijd wel pech. De Viper en de Corvette zijn hier gewoon altijd supersnel en ik had veel strafseconden vanuit de vorige wedstrijden. Met het behaalde resultaat ben ik dan ook dik tevreden én het biedt veel mogelijkheden voor het Finale weekend in Assen. Kijken of we hier hoge ogen kunnen scoren, ik heb er zin in!”

Henry Zumbrink wordt dit jaar gesteund door: Volvo Reede Amerongen, Shell Reede Amerongen, Uem Autoschade, Alres Products, Explora Ede, Okker reclame, Otto de Gooijer Automobielen, Aegir Marine, VIP Fulfilment, Cabrio.nl, Volvo Cars Nederland, Bouwbedrijf Drost, Handelsonderneming Egberink, vader Hans Zumbrink, Giel van Os, Team Day-V-Tec en Tjerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *