Henry Zumbrink scoort waardevolle punten op het prachtige circuit van Brands Hatch

Amerongen – Afgelopen weekend was de Supercar Challenge karavaan neergestreken op het circuit van Brands Hatch in het Verenigd Koninkrijk. Het legendarische circuit staat bekend om zijn sfeervolle baan, met blinde bochten, hoogteversachillen en lange rechte stukken en weinig uitloopruimte langs de baan. Henry Zumbrink wist zijn wagen echter netjes op de baan te houden en, ondanks verschillende incidenten op de baan waardoor de Safety Car diverse keren tijdens de races uitrukte, met een tweede en vierde plaats zeer waardevolle punten te scoren voor het kampioenschap.

Henry Zumbrink Day V Tec 0686

Vrije trainingen en Kwalificatie
Op donderdag werd alles ingeladen in de trein en was het tijd om naar de UK te reizen, waar het gezelschap op donderdagavond arriveerde op het circuit. Vrijdag werd vier keer een vrije training verreden van een half uur. Ondanks wat kleine problemen met de snelle Volvo, heeft de rijder uit Amerongen lekker gereden om zijn wagen voor te bereiden op het komende weekend. Het was een mooie dag met veel zon, waar de rijders konden trainen op het kortere ‘Indy’ circuit.

De zaterdag was een drukke dag. Na vrijdag de kortere baan gereden te hebben, werd de vrije training op de gehele baan verreden, net als de aanstaande kwalificatie en races. Tijdens de vrije training was Henry de snelste op de baan, wat veel vertrouwen bood voor de kwalificatie. Bij de kwalificatie wist Zumbrink geen grip op zijn auto te krijgen met de eerste set banden en niet verder te komen dan een vijfde snelste tijd. Zumbrink besloot in overleg met het team naar binnen te gaan om een andere set te monteren die klaarstond in de bandenwarmers. Een juiste keuze: met deze set banden wist de snelle Volvo coureur de tweede tijd te kwalificeren, wat resulteerde in de tweede startpositie voor beide races van het weekend.

Zumbrink over zijn trainingen en kwalificaties: “Het circuit van Brands Hatch is altijd een grote uitdaging. Door weinig uitloopruimte zijn de muren altijd erg dichtbij, dus er is weinig tot geen ruimte voor fouten. De vrije trainingen verliepen prima, waardoor ik de Volvo kon afstellen voor het weekend. Tijdens de kwalificatie bleek een andere set banden de uitkomst. Met de tweede tijd, vlak achter Snoeks, wist een goede tijd neer te zetten. Het verschil met Snoeks was vorig jaar veel groter, dus we waren erg tevreden over dit resultaat.”

Race één:
Aan het einde van de zaterdag was het tijd voor de eerste race, pittig na zo’n drukke dag. Henry kon vanaf de tweede positie van start en wist direct de eerste positie in te nemen na een mooie inhaalactie in de eerste bocht. Na de kop te hebben gepakt, wist hij met zijn snelle Volvo een groot gat te slaan naar de tweede en derde positie. Helaas schoot er op dat moment een auto van de baan, waarna besloten werd direct de Safety Car in te zetten, waarna Zumbrink zijn voorsprong verloor doordat zijn opponenten het gat weer konden dichtrijden. Net na de verplichte pitstop kwam er weer een Safety Car op de baan, wat in dit geval een voordeel bood voor de Ameronger door zijn strafseconden uit eerdere races. Na de pitstop wist hij als vijfde terug de baan op te komen en terug te vechten naar de tweede pitstop. Hoewel hij nog even kort de koppositie wist te pakken, was zijn opponent in de Corvette toch sneller, waardoor Henry genoegen moest nemen met een tweede plaats.

SCC UK RX 680 1996

Race twee:
De start van de tweede race op zondag bood een kopie van de eerste race. Van start gegaan vanaf de tweede positie, wist Zumbrink in de eerste bocht de kop over te nemen van de Viper en direct een gat te slaan naar zijn opponenten. Na een aantal ronden kwam er weer een Safety Car op de baan door incidenten elders, waardoor het gat weer dichtgereden kon worden door de andere rijders en het voordeel voor Henry weg was. Doordat er diverse incidenten op de baan waren, besloot de snelle rijder, samen met diverse andere rijders, rustig aan te rijden voor de verplichte pitstop, welke tussen de 20e en 30e minuut in de race dient plaats te vinden. Helaas pakte dit verkeerd uit, waardoor er veel tijd in de pitstraat verloren werd. Henry wist als vijfde terug op de baan te komen en zijn wagen terug te vechten naar de derde positie. Twee ronden voor het einde begaf de versnellingsbak het echter, waardoor hij genoodzaakt was de race op te geven. Echter dankzij de opgebouwde voorsprong op zijn opponenten, werd hij toch als vierde in de race geclassificeerd, wat toch zeer waardevolle punten voor het kampioenschap opleverden.

Zumbrink over zijn Brands Hatch raceweekend: “Het was een druk programma afgelopen weekend. We hebben lekker veel gereden en de wagen op de proef kunnen stellen op dit mooie circuit. Tijdens de twee races waren er veel incidenten en Brands Hatch staat er nu eenmaal om bekend snel de Safety Car in te zetten. Hierdoor verloor ik een aantal keer mijn opgebouwde voorsprong, maar ook dat hoort bij racen. De eerste race had ik een mooie podiumplaats, de tweede race ook bijna, maar doordat er waarschijnlijk iets afbrak in de versnellingsbak, viel ik uit. Toch een vierde plaats voor de race, dus dit is dan een schrale troost.”

Henry Zumbrink wordt dit jaar gesteund door: Volvo Reede Amerongen, Shell Reede Amerongen, Uem Autoschade, Alres Products, Explora Ede, Okker reclame, Otto de Gooijer Automobielen, Aegir Marine, VIP Fulfilment, Cabrio.nl, Volvo Cars Nederland, Bouwbedrijf Drost, Handelsonderneming Egberink, vader Hans Zumbrink, Giel van Os, Team Day-V-Tec en Tjerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *