Max Koebolt stapt met grijns uit auto: ‘Podiumplek gaat er dit jaar zeker in zitten’

BRANDS HATCH – Hoewel hij net geen podiumplaats had weten te behalen, was het een uitermate tevreden Max Koebolt die uit de auto stapte na afloop van de zevende ronde van de Supercar Challenge. Hoe dat zo? De zeventienjarige coureur uit Heemskerk had op het circuit van Brands Hatch in Groot-Brittannië gezien dat het met de snelheid van zijn nieuwe teamgenoot Wesley Caransa meer dan goed zat.

Max Koebolt Brands Hatch 2015 RX 680

In de eerste race waren Koebolt en Caransa vijfde geworden, tijdens de tweede race viel Koebolt helaas uit vanwege een crash met de Volvo S60 V8, maar het uitzicht op een mooie seizoensfinale in de Super GT-klasse stemde zijn gemoed positief. “Het was voor het eerst dat Wesley en ik samen reden. Ik had niet verwacht dat hij meteen zo snel zou zijn”, roemde de snelle coureur van DayVtec zijn nieuwe teamgenoot. “Hij had nog nooit met de auto gereden en ook nog nooit op Brands Hatch gereden. Als je dan meteen zo snel bent, is dat heel knap.”

Wat dat betreft had de vrijdag, toen Caransa op de baan van de fameuze Britse omloop de potente Volvo voor het eerst bestuurde, zijn nut gehad. De equipe reed naar twee vijfde plaatsen in de kwalificaties en had zo dus een behoorlijke uitgangspositie voor de races. Dat bleek tijdens de eerste race dan ook overduidelijk. Na de pitstop gaf Koebolt het stuurtje over aan Caransa die, omdat hij geen strafseconden hoefde uit te zitten, als eerste in de klasse terug de baan op kwam. “Hij had een gat van tien seconden”, aldus Koebolt. “Het zag er voor ons echt goed uit.”

Maar toen verscheen de safety car op de baan en verdween hun voorsprong als sneeuw voor de zon. “Na de herstart verloor Wesley helaas een paar plaatsjes en werden we uiteindelijk vijfde. Jammer, maar toch een heel goed resultaat als je bedenkt dat voor Wesley alles nieuw was dit weekend. Een podiumplaats was mogelijk geweest, we lagen tenslotte aan de leiding.”

In de tweede race zou die podiumplaats dan wel verzilverd moeten worden, zo leek het. Helaas had Koebolt pech met een inhaalactie op de Viper waarop hij ronden lang had geloerd. Toen die een foutje maakte aan het einde van het rechte stuk probeerde Koebolt deze in te halen. De Viper moest echter uitwijken voor een achterblijver en zo kwam de rappe Noord-Hollander in de problemen. “Ik moest ineens nog verder naar rechts en kwam in het gras terecht. Daarbij raakte ik de Viper en kwam in het grind tot stilstand. Maar een gat is een gat. Je moet dan gewoon proberen er voorbij te gaan.”

Max Koebolt UK Brands Hatch 2015 RX 680

Koebolt had zich de uitkomst van de tweede race uiteraard anders voorgesteld. Maar in de wetenschap dat hij een snelle nieuwe teamgenoot had, maakte dat hij vol vertrouwen uitkeek naar de laatste vier races. “Als ik dit seizoen gewoon met Wesley kan afmaken, dan gaat een podiumplaats er in zitten. Zeker weten. En als het een beetje meezit misschien zelfs wel de winst.”

Voordat de volgende race in de Supercar Challenge zich aandient – op het circuit van Spa-Francorchamps van 2 tot en met 4 oktober – racet Koebolt komend weekeinde nog in de Blancpain Endurance Series op de Nürburgring. Een circuit waar hij mooie herinneringen aan bewaart. “Vorig jaar reed ik er voor het eerst en toen boekte ik mijn eerste overwinning in de autosport. Ik hoop komend weekend weer voor een verrassing te kunnen zorgen.”

Max Koebolt wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door DayVtec, Gulf, Petromark en Formido.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *