Max Koebolt ziet potentie beloond op Spa-Francorchamps: Champagne en podium!

SPA-FRANCORCHAMPS – Voor Max Koebolt was de achtste ronde van de Supercar Challenge, afgelopen weekeinde gehouden op het circuit van Spa-Francorchamps, de bevestiging dat de combinatie met zijn nieuwe teamgenoot Wesley Caransa er één met potentie is. Hoewel de coureur uit Heemskerk tijdens de eerste race uitviel vanwege een gebroken achteras bij de Volvo S60 V8, werd Koebolt met Caransa derde in de tweede race in de Super GT-klasse en dat werd op het podium gevierd met een ‘champagne-douche’.

Max Koebolt RX 680  A81F2854A

Ondanks de uitvalbeurt kon Koebolt met een licht positief gevoel terugblikken op de eerste race van het weekeinde. De bijna achttienjarige coureur van topteam DayVtec, die zaterdag de eerste stint had namelijk direct een goede pace te pakken. “De snelheid zat er echt goed in”, zei hij opgetogen. “Na twintig minuten lag ik derde. Daar lag het zeker niet aan. We hadden alleen een beetje problemen met de achterbanden. Dat kwam omdat we er in de kwalificatie lang op hadden gereden.”

Die kwalificatie had hem overigens een verdienstelijke zesde tijd gebracht. Tijdens de race werd echter al snel duidelijk dat Koebolt en zijn teamgenoot Wesley Caransa om de podiumposities konden strijden. Helaas was dat buiten materiële pech gerekend, want in de achtste ronde brak plots de rechteraandrijfas van de Volvo. De getalenteerde Noord-Hollander was genoodzaakt zijn bolide in La Source buiten de baan te parkeren en zag zo een potentiële podiumfinish vergaan.

Koebolt wilde niet al te lang stilstaan bij zijn uitvalbeurt. “Uitvallen hoort erbij in deze sport. Je moet zoiets zo snel mogelijk proberen te vergeten en je concentreren op de volgende race. Wel geeft zo’n uitvalbeurt me nog meer motivatie om in de volgende race het podium te halen. Ik weet dat we het kunnen. Vanaf het begin hebben we met deze auto meegedaan om de podiumposities.”

Daarmee was geen woord te veel gezegd. Dat bewezen Koebolt en Caransa zondag tijdens de tweede race. Deze keer startte Caransa, die van een veelbelovende vierde plek mocht beginnen. Jammer genoeg voor hem verscheen al snel de safety car op de baan na een heftige crash van Ward Sluys in zijn BMW M4 Silhouette. “Dat was jammer voor Wesley; het kostte hem track time. Daarna heeft hij heel goed gereden. Hij heeft pas drie tot vier uur in de auto gezeten, maar rijdt competitieve rondetijden.”

Max Koebolt RX 680    NR3Z9796SD A

Rijdend op de vierde plaats gaf Caransa het stuurtje over aan Koebolt. Vanaf dat moment was het enige tijd stuivertje wisselen geblazen voor de Heemskerker. Eerste haalde hij de BMW van Storm en Bouwhuis in, daarna werd hij zelf ingehaald door de routinier Tomas Enge en tot slot haalde hij met een mooie actie de Corvette van Vandierendonck en Van Hooydonk in. Daardoor lag Koebolt in de Formido-Gulf bolide op een fraaie derde plaats en op die positie kwam hij ook voorbij de finishvlag; een mooie podiumplaats als beloning voor een enerverende middag racen. Want het had héél weinig gescheeld of hij was nog tweede geworden. “Het verschil met de auto van Grouwels en Snoeks was maar twintig centimeter. Het was zeker een interessante race.”

Gulf RX 680  A81F3019 A AA

Uiteindelijk kon Max Koebolt tevreden zijn. Hij had één heel belangrijk ding juist goed gedaan aan het begin van zijn stint. “Zorgen dat je zo snel mogelijk uit het verkeer bent omdat we met alle klassen samen reden. Ik heb heel weinig tijd verloren met het rijden in het verkeer. Nog niet eens één bocht. Het was veni, vidi vici. We hebben in ieder geval een podiumplaats gepakt en Wesley wordt steeds sneller. We vormen een goed duo!”

Koebolt keek daarom met vertrouwen uit naar het slotweekeinde van de Supercar Challenge die over twee weken (17 en 18 oktober) wordt gehouden op het circuit van Assen. “Het kan daar nog een mooi weekend worden voor ons!”

Max Koebolt wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door DayVtec, Gulf, Petromark en Formido.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *