Racing Team Nederland uitgenodigd voor Le Mans: “Dit is fantastisch”

Racing Team Nederland zal in juni haar opwachting gaan maken in de 24 uur van Le Mans. Het Nederlandse raceteam heeft donderdag van organisator ACO één van de 60 felbegeerde startbewijzen mogen ontvangen.

Racing Team Nederland gaat dit jaar met een gloednieuwe LMP2-bolide van Dallara racen in de European Le Mans Series, een Europees kampioenschap waar het team donderdag officieel tot is toegelaten voor 2017. De renstal had zich echter ook ingeschreven voor het hoogtepunt van het internationale endurance-seizoen: de 85e 24 uur van Le Mans. Tijdens een persconferentie in Le Mans kwam organisator ACO met het verlossende woord en maakte het bekend dat Racing Team Nederland één van de 60 teams is die dit jaar deel mag gaan nemen aan de Franse autosportklassieker.

Racing Team Nederland zal dit jaar gaan rijden met een Gibson-aangedreven Dallara P217. Op het Circuit de La Sarthe zullen initiatiefnemer Frits van Eerd, voormalig Le Mans-winnaar Jan Lammers en 11-voudig Formule 1 Grand Prix-winnaar Rubens Barrichello het in de LMP2-klasse op gaan nemen tegen 24 andere teams. In het ELMS zullen Van Eerd en Lammers met zijn tweeën gaan strijden tegen 12 andere teams.

DROOM DIE UITKOMT

“Dit is fantastisch nieuws,” laat Van Eerd weten. “De 24 uur van Le Mans is simpelweg één van de grootste autoraces ter wereld en om daar nu samen met Jan en Rubens aan mee te gaan doen, is een droom die uitkomt.”

Jan Lammers vult aan: “Dit wordt mijn 23e 24 uur van Le Mans en ik vind het geweldig dat ik nu met Frits en Rubens rijdt. Met Frits had ik al jarenlang het plan dit ooit samen te gaan doen, dus dan is het extra bijzonder als het dan ook echt gebeurt. Rubens ken ik al sinds hij als 16-jarig talent naar Europa kwam en nu racen we samen! Dat is uiteraard fantastisch.”

Barrichello, die net als Van Eerd zijn Le Mans-debuut zal maken dit jaar vertelt: “Ik vind het echt prachtig om deel uit te mogen maken van dit team én mijn debuut te gaan maken op Le Mans. De eerste testritten zijn goed verlopen en ik kijk met heel veel plezier uit naar de race!”

SPANNENDE DAG

Het Racing Team Nederland is net terug uit Zuid-Frankrijk van het testen met bandenleverancier Dunlop. De renstal zal hierna nog gaan testen in Spanje en Italië, waarna op 15 april met de 4 uur van Silverstone het ELMS-seizoen begint. De 24 uur van Le Mans staat voor 17 en 18 juni op het programma.

“Inschrijven voor de 24 uur van Le Mans is geen formaliteit,” sluit Mark Koense namens het team af. “Elk jaar zijn er meer inschrijvingen dan de 60 startplaatsen, dus vandaag was een spannende dag. Het is mooi om te zien dat alle inspanningen van Frits en het team tot dusver, nu worden beloond met het accepteren van onze inschrijving. Dit goede nieuws is het resultaat van anderhalf jaar voorbereiding, maar uiteraard begint nu pas het échte werk.”

Bron: RTL GP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *