Vuurdoop Nyck de Vries op Zandvoort

Nyck de Vries heeft tijdens de Jumbo Racedagen op het circuit van Zandvoort zijn eerste meters voor Racing Team Nederland gemaakt.

Tijdens de zeer drukbezochte Jumbo Racedagen gaf Racing Team Nederland demonstraties vlak voor vertrek naar Le Mans.

Met ruim 100.000 toeschouwers zijn de derde Jumbo Racedagen op het circuit van Zandvoort de boeken ingegaan als het grootste autosportfestijn van Nederland.
Natuurlijk kwam ook Racing Team Nederland in actie. Een week voor vertrek naar Le Mans gaven Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Jan Lammers demonstraties met de gele Dallara LMP2-auto. Bovendien stapte ook Nyck de Vries voor het eerst in de auto waarin hij na de 24 uur van Le Mans Jan Lammers zal vervangen.

Nyck stapte grijnzend uit de Dallara nadat hij op Zandvoort zijn eerste rondjes met de auto had mogen rijden. “Dat ik hier alvast even de auto heb kunnen aanvoelen, is een mooie kans,” vertelde Nyck zichtbaar geamuseerd.
“Dit is natuurlijk geen serieuze test, maar ik voelde me meteen goed op mijn gemak en ben echt onder de indruk hoe eenvoudig je heel hard kunt gaan. De eerste indruk is fantastisch en ik kan niet wachten om er straks vanaf Silverstone [19 augustus] mee te mogen racen. Ik ben nu nóg enthousiaster geworden!”