Lammers en Van Oranje in voorprogramma 24 uur van Le Mans

Iets meer dan een halve eeuw nadat het roemruchte Racing Team Holland furore maakte tijdens de 24 uur van Le Mans, verschijnt de fameuze formatie weer aan de start op het legendarische circuit in Frankrijk.

lemans-racing-team-holland-presentatie-lmp3-programma-2016-racing-team-holland-presentatie

Voormalig Le Mans-winnaar Jan Lammers en Circuit Park Zandvoort mede-eigenaar Bernhard van Oranje racen op zaterdag 18 juni samen in het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans. Zij besturen een onder de vlag van Racing Team Holland ingeschreven LMP3 Le Mans prototype, een Ligier JS P3 racewagen van 420 pk.

Jan Lammers won de 24 uur van Le Mans in 1988, Bernhard van Oranje maakt zijn debuut op het wereldberoemde circuit van Le Mans vanuit de GT4 klasse waarin hij in 2014 Europees kampioen werd.

“Rijden op het circuit van Le Mans staat hoog op mijn bucket list, dus dit is voor mij een droom die uitkomt”, vertelt Van Oranje. “Ik vind het fantastisch dat ik met een waanzinnige auto in actie kom tijdens één van ‘s werelds meest prestigieuze race-evenementen. De sfeer op Le Mans is altijd uniek en natuurlijk is het ook super om dit samen met Jan te kunnen doen. Hij is een voormalig winnaar op Le Mans dus betere begeleiding voor mijn debuut op het circuit kan ik me niet wensen!”

download1

“Hartstikke leuk om weer actief te zijn op Le Mans. Weliswaar doen we dit jaar een sprintrace, maar wel op het grote circuit”, zei Lammers. “Per 1 januari a.s. ben ik volgens de Le Mans-criteria een zogeheten Bronzen-rijder en dat opent perspectieven voor meer races in de toekomst. De belangstelling voor Pro-Am races neemt namelijk enorm toe dus wellicht wordt dit een herstart van mijn carrière. Ik vind het geweldig om het racen met Bernhard weer op te pakken en onder de vlag van ‘Racing Team Holland’ naar Le Mans gaan is natuurlijk hoe dan ook een geweldig leuke aanvulling op mijn cv.”

Lammers en Van Oranje onthullen hun Le Mans-auto tijdens de Familie Racedagen driven by Max Verstappen op 4 en 5 juni op Circuit Park Zandvoort.

max-verstappen-prins-bernhard-en-frits-van-eerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *